maanantai 23. maaliskuuta 2009

20.3 Perjantai

No niin, alkaa työharjottelu Espanjassa uhkaavasti loppua, kun viiminen työpäivä alkaa. Jälleen mentiin saman kaasulämmitin kimppuun joka asennettiin aiemmin viikolla. Voiko olla niin huono tuuri että löyty kaks epäkuntosta peräkkäin. Nyt kyllä tuli kipinää, mutta lämmitin sammui noin 3 minuutin käytön jälkeen ja anto vikakoodin. Vikakoodin mukaan ylikuumenee. Mentiin putkiliikkeeseen josta tuo lämmitin ostettiin ja haluttiin rahat takasin. Eihän me mitään rahoja saatu kun sanoivat ettei vika ole lämmittimessä, vaan savuhormin asennuksessa. Tilaa kun oli rajoitetusti niin hormi piti vetää sivulle ja tehdä vielä pieni s-mutka siihen. Kuulemma ei toimi kun tekee s-mutkan väärään suuntaa, eli alaspäin. Hormiin pitäis siis asentaa pieni puhallin joka sitten puhaltaa kaasut nopeammin pois lämmittimeltä. Näiden lämmittimien kanssa on nyt sen verran jo kikkailtu, niin päästiin asiakkaan kanssa helposti yhteisymmärrykseen että vaihdetaan kaasulämmittimen tilalle lämminvesivaraaja. Otettiin liikkeestä sitten 75 litranen varaaja ja lähdettiin asentamaan sitä sitten paikalleen. Tila oli tuossa just sopiva tuolle varaajalle. Nyt pitäis olla toimiva systeemi ja asiakaskin oli tyytyväinen lopputulokseen.

Seuraavaksi mennäänkin sitten hammaslääkäriin. Ei operoitavaksi sentään, vaan vaihtamaan hanaa. Vanha hana vuosi jo sen verran, että oli aikakin vaihtaa uutta tilalle. Nopea homma, kun oli tilava allaskaappi ja kun kytketään letkujen kanssa. Piti vaan hakea autosta jatkoletkut, hanan omat kun ei olleet riittävän pitkät. Markku sai tuolta vielä lisääkin hommaa, kun meinaavat laajentaa vastaanotto tilaa. Hyvähän se on että on hommia.

Päivän päätteeksi olis vielä vähän pesukoneiden siirtelyä. Siis uus tiskikone alakertaan, alakerran kone yläkertaan ja yläkerran kone ulos. Helppo juttu. Alakerran koneen hana oli jätetty koneen taakse, eipä kovin hyvää paikkaa ollu sille keksitty. Alakerran konetta ei sitten asennettu. Markku tulee maanantaina sitten laittamaan tohon jonkun paremman hanan. Yläkerran kone saatiin kyllä paikkaansa, sen hanalle kun oli löytynyt parempi paikka. Lopuksi vielä poistoletku hyvin nippusiteillä pöydän kanteen kiinni niin lopputulos oli hyvä. Markku saa jatkaa maanantaina tuosta, onhan tuolla vielä vähän hommaa kun pitää pesutornikin saada käyttökuntoon.

Nopeasti se viiminen työpäivä meni, kuten koko neljä viikkoa. Nyt vielä viikonloppu täällä ja sunnuntaina on lento takasin Suomeen.

Ei kommentteja: