torstai 19. maaliskuuta 2009

19.3 Torstai

Huomenna on sitten kellarikerroksen ensimmäinen valu Ce Log Housesin työmaalla. Jotenka tänään pitäis käydä laittamassa suojaputket sepeliin. Viemärit oli suurin piirtein jo tuonne sepelin sekaan piilotettu. Kellariin tulee pariinkin paikkaan jakotukkeja, eipähän tarvitte tehdä niin pitkiä vetoja. Ei tehty kun yhdet vedot 19mm putkella isolle jakotukille, kaikki muut vedettiin sitten 16mm putkella. Suojaputkesta pitää sen verran kertoa, että tuntuu olevan löysempää kun suomessa, venyy ja lytistyy helpommin.
Kellarikerroksen putkia

Loppu päiväksi onkin sitten varattu parin varaajan vaihdot. Kämpässä on kaks varaajaa, Edesan 50 litranen ja Edesan 100 litranen, tilalle tulee täysin samanlainen yhdistelmä. Eli varmasti mahtuu paikalleen ja mikä parasta kiinnityksetkin on säilyny samoissa kohdissa, bolt on hommaa. 50 Varaaja löyty keittiöstä, vähän ahtaassa paikassa vaan kun oli asennettu kaappiin piiloon. Kytkentä letkujakaan ei tarvinnu vaihtaa kun oli niin hyvä kuntoset vielä, vanhat kulmat vaan pakattiin uuteen varaajaan. Oltiin vaan asennuksesta niin innoissamme ettei pakattu kulmia ennen kun nostettiin varaaja seinälle. Sieltä sitten käsi tuntumalla piti pakata kulmat varaajaan kiinni, välillä katteli että mitä tuli tehtyä. Hyvin tais onnistua kun ei vuotanu.
Ahdas väli kytkemiseen

Niin pitihän nuo molemmat varaajat tyhjentää ennen kun nostettiin ne pois seinältä. Molemmat oli vielä päältä kytkettäviä ja pohjassa ei ollu tyhjennys roppua. Tilanne oli kyllä tiedossa, niin painettiin kompressorilla ilmaa lämpimältä puolelta ja tyhjennys letku kylmään kiinni. Tuli helposti ja nopeasti tyhjäksi. Samoin tuo 100 litranen varaaja oli asennettu isoon kaappiin piiloon, mutta tilaa oli huomattavasti enemmän kun edellisessä kohteessa. Tuohon varaajaan vaihdettiin uudet letkut, vanhat kun näytti olevan vaihdon tarpeessa. Tämän homman yhteydessä vaan irtosi sen verran röhinää putkista että vessan hanan lämpimän veden sulku meni tukkoon, mutta eipähän tuo mitään. Se kun putsattiin niin johan taas pelitti. Varaajat lämpiämään ja asentajat poistuu paikalta :)
100 Litran varaaja kaapissa

Ei kommentteja: