keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

9.3 Maanantai

Aloteltiin viikko menemällä Ce Log Housesin urakoimalle uudisrakennukselle, siis sama paikka johon on tehty jo ykkös kerroksen viemärit ja lattialämmitykset. Kellari kerros tuossa on vielä ihan alkuvaiheessa, viemärit on tekemättä ja lattiat valamatta. Nyt pitäis tehdä teknisen tilan viemärit kuntoon, että pojat saa valettua lattia. Homma alotettiin anturan piikkauksella, riittävän laskun saamiseksi. Loppu olikin sitten helppoa, kun huoneeseen ei tullut kun pari lattiakaivoa. Ensimmäinen kaivo asennettiin oikeaan korkoon ja jatkettiin siitä suoralla putkella etiä päin. Työmaalla kun oli viemärin osia hiukan puutteellisesti niin osa tehtiin liimattavilla osilla, vaikka suurimmaksi osaksi onkin käytetty KWH-Pipen o-renkaallisia osia. Eipä tuo menoa haitannut, toinen kaivo oikeaan korkoon ja t-haaralla lähtö sille, ja varmasti vesi liikkuu kun tehtiin 110 putkella. Nuo isot lattiakaivot kun on 110:n lähdöillä. Kokoojakaivo oli jo kunnossa ja peitetty, tulot kaivoon oli jätetty hyvin näkyviin että saatiin liitettyä lattiakaivoilta tuleva putki kaivoon.

Seuraavaksi piti lähteä hakemaan sähkäri mukaan ja mennä paikkaan jossa oltiin viime keskiviikkona, laitoinkin kuvan siittä sähkökeskuksesta. Remppapojilla oli ongelmia kun vikavirtasuoja paukkui kokoajan. Sähkäri saa tutkia tuota hommaa, ja me voidaan piikata railot putkille, ainoa ongelma meitin hommassa oli ettei ollut sähköjä. Kun sähköt saatiin pysymään päällä, päästiin piikkaamaan suihkuille menevät putket. Ensin isolla laikkakoneella railojen paikat seinään ja keskusta piikattiin pois, helppoa.
Hanojen paikat

Sähkökeskuksesta ei varsinaista vikaa löytynyt, keskuksesta lähtee vaan yks syöttö josta ei tiedetä minne se menee. Yks jakorasia tosin oli täynnä vettä, mikä totta kai aiheutti vikavirtojen päälle lyömisen, eli vika löydettiin. Silti tuo sähkökeskus on mysteeri.

Ei kommentteja: